Skapa fotobok med fotoklok.se

Vi har i en kurs samtalat om hur man presenterar foton, och bland annat tagit upp det här med en fotobok. Jag konstaterade att det absolut bästa är att använda en tjänst på nätet för att göra sin fotobok. Det finns många sådana företag. Ibland använder jag mig av Blurb, en av jättarna i sammanhanget. Men den tjänsten finns i USA. Söker man efter vissa kriterier kan man undersöka marknaden. Men det handlar också om att hitta en tjänst som har ett enkelt sätt att göra en bok.

Vi väljer ett företag här i Sjuhärad, fotoklok.se. De har en mycket bra tjänst – och ett alldeles strålande tryck! Här kommer två filmer som visar hur du installerar programmet på din Mac och principerna för hur du lägger till material i din bok.

Man kan även skapa fotoboken direkt i en webbläsare. Jag föredrar att ladda ner programmet på datorn och jobba lokalt. Därför visar jag hur man gör det.

De har egna instruktionsfilmer över olika delar. Tyvärr har dessa enbart jobbig musik och saknar tal för som förklarar vad man gör, men de fungerar bra för att gå vidare.

1) Ladda ner och installera fotoklok

Här ser du hur du laddar ner programmet från hemsidan och installerar den på din Mac.

2) Skapa projekt, lägg till bilder och text

Här ser du hur du skapar en bok. Vi visar de mest grundläggande funktionerna för att komma igång: Lägga till bilder, använda olika layouter för att utforma sidor, lägga till text…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *