Spara lösenord med LastPass

Det är omöjligt att hålla många lösenord i huvudet. Risken är att man använder samma lösenord på många platser. Det är en av de större riskerna för att bli ”hackad”. För om nån kommer åt ditt lösenord, så kan de testa det på andra platser… och då kan det blir tråkigt. Speciellt om det är en plats där man kan handla.

Därför finns det tjänster som hjälper en att skapa unika lösenord. Det enda man behöver komma ihåg är lösenordet till programmet i fråga. Man skapar ett riktigt bra lösenord till detta program, som man både skriver upp och memorerar, sen sköter programmet resten.

De flesta sådana tjänster får man givetvis betala för, men det finne ett program, LastPass, som klarar av mycket av det viktigaste i sin gratisversion. Här kikar vi på hur du skapar ett konto, lägger till det i din webbläsare och sparar ett lösenord för en webbplats i det.

Skapa konto hos LastPass

Följ denna instruktion för att skapa ett konto hos LastPass. (Om du klickar på ”prova Interactive” till höger, så kan du visa instruktionen på lite olika sätt.)

Hämta tillägg för LastPass till din webbläsare

I filmen ser du hur du lägger till LastPass tillägg i webbläsaren. Då kan du använda det smidigt när du surfar på nätet. Filmen förutsätter att du har skapat ett konto enligt instruktionen ovan.

Lägg till ett lösenord från en webbplats i LastPass

Här visar vi ett exempel på hur man går till en webbplats, skapar ett nytt konto – och sparar det direkt i LastPass.

Mer..

…finns att säga. T.ex. hur du lägger till lösenord manuellt i LastPass. Men det hann jag inte med just nu…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *