Internet för äldre

Internetstiftelsen är en oberoende organisation som beskriver sig själva så här:

Vi ansvarar för internets svenska toppdomän .se och sköter drift och administration av toppdomänen .nu. Intäkterna finansierar satsningar som gör att människor kan använda internet på bästa sätt, och stimulerar kunskapsdelning och innovation med inriktning på internet. För oss är kvalitet och hållbarhet viktigt i allt vi gör

De gör varje år undersökningar om internetvanor i Sverige. Där kartlägger man hur internet används. Gå t.ex. till rapporten Svenskarna och internet 2019 så kan du se hur grundligt och på vilka olika områden man undersöker användandet.

De har gett ut många bra små skrifter som du hittar på deras sida rapporter och guider. AV speciellt intresse för oss är en skrift som har ett par år på nacken, men är aktuell: Introduktion till internet för äldre. Du kan läsa den i webbformat eller som pdf (som givetvis är nedladdningsbar), vilket som passar bäst.

I den finns mycket matnyttigt. Man skriver bl.a om

  • Internets möjligheter
  • Pedagogik för äldre
  • Internet som medel att nå mål
  • Digital delaktighet ökar livslusten
  • Egenmakt och delaktighet
  • Kom igång och använd nätet

Det finns även en mycket diger ordlista, som förklarar många begrepp. Gå gärna till sidan och se om du hittar något intressant. Här är ett litet exempel på hur man presenterar faktorer av betydelse för lärande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *